søndag 17. juni 2012

Hiv o' hoi





Bunn:


400gr smør
5dl vann
6ss kakaopulver
7dl sukker
5egg
9dl hvetemel (spelt)
1ts salt
2ts bakepulver


Fyll:


1/2 l kremfløte
200 gr mørk kokesjokolade


Dekor og smørkrem:


375 gr smør
200 gr melis
200gr mørk kokesjokolade
4ss kakaopulver
1ss vaniljesukker


Pynt:


Smågodt 
Seigemen
Non Stop
Til sjø: blåbærgéle






Du trenger en langpanne, sett stekeovnen på 175 grader.
Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, hell smør og vannblandingen over i en bakebolle/eller mixer. Rør inn kakaopulveret.
Tilsett resten av ingrediensene. Visp alt lett sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken i 35-45 minutter på midterste rille. Avkjøl.










Kok opp fløten og la sjokoladen smelte i. Avkjøl over natten (gjøres dagen før du skal sette sammen kaken). Visp så til krem.








Bland romtemperert smør med melis og rør til det blir smørkrem. Smelt sjokoladen og ha den i. Rør inn kakao og smak til med vaniljesukker. 









Del kaken inn i tre deler, 1,2 og 3. Del 1 og 2 skal være like bredde, mens del 3 skal være smalere enn de to andre delene. Skjær av to trekanter på del 1 og 2, smør utover fyll på toppen av del 1 før du legger del 2 oppå. Ta så del 3 og skjær av et stykke slik at den passe til forhøyning bak(styrehus) på skipet. Festet med fyll. Resten av del 3 bruker man til å lage en forhøyning fremme på skipet. Slik at skipet er like høyt fremme og bak. Festes med fyll. 
Dekk så hele kaken med sjokoladekremen og pynt kaken med det du ville ønske :)










HIV O' HOI! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar