søndag 16. oktober 2016

BringebærMakroner



150 gr mandler - skålede
150 gr melis

2 eggehviter
35 gr sukker

0,5 dl vann
150 gr sukker

2 eggehviter

Skålede mandler bør du gjøre ett par dager i før du skal lage makronene, slik at de er helt tørre når du skal male dem sammen med melis. Det er også mulig å kjøpe ferdig skålede mandler, det gjøre prosessen enklere og du er sikker på at mandlene er tørr.

Ha mandler og melis sammen i en foodprosessor, kjør det til blandingen er helt finmalt, akkurat som mel. Ved å sikte blandingen etterpå, får du fjernet de mandelbitene som ikke er blitt malt.
Pisk eggehvite til skum, tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Dersom du har SpeedyChef fra Tupperware, så er det fort gjort å lage marengs i den.

Lag sukkerlake av vannet og sukkeret, la det koke noen minutter, slik at det tykner. Hell det i marengsen mens du fortsatt pisker.

Så har du i mandelmelisblandingen og 2 eggehviter til, vend dette forsiktig inn i marengsen. Ønsker du farge på makronene dine, så blander du inn valgfri konditorfarge til slutt.

Marengsen har du så opp i en sprøytepose, (Tupperware sin er en jeg anbefaler), med rundt tupp. Sprøyt ut små runde pletter på ett bakepapir. Tupperware har ett eget silikonbakeunderlag med rundinger til makroner. Ha avstand mellom makronene.

La makronene stå på kjøkkenbenken til tørking før steking (30 - 60 minutter).
Stekes på 160grader på nest nederste hylle i 8 - 12 minutter. Makronene er ferdig når de løsner fra bakeunderlaget.
Avkjøl makronene før du fyller med det fyllet du ønsker

Bringebærkrem

4 egg
1/2 dl sitronsaft
1 1/2 dl bringebærsaft
200 gr sukker
125 gram smør

Putt alle ingrediensene i en kjele. Sett varmen på medium, blandingen skal ha ca 40 grader,, når den har nådd det, skrur man varmen opp litt. Slik at kremen tykner, 60 - 80 grader. Så setter man varmen på full styrke, og lar kremen få ett oppkok. La det småkoke i 1 minutt.
Kjør så kremen i stavmikseren, så får du en glatt og jevn krem.
Avkjøles for den fordeles på makronene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar