Ingredienser:
4stk frosne butterdeigsplater
1 liten boks kremfløte
5 dl vaniljekrem
Romessens
8 plater gelatin
0,5dl vann til koking
1-2 eggehviter
1/2-1 pakke melis
Bunn og topp:
Legg 2 butterplater på et stekepapir i 20 minutter, slik at de blir tint. Kjevles så ut til dobbel størrelse, prikk tett i tett med en gaffel slik at ikke deigen hever seg når de blir steikt. Stekes på 180 grader i ca 10 minutter. Med en gang de er tatt ut av ovnen, setter man en rund springform på 24cm oppå. Så får man en nøyaktig runding som passer i forma etterpå. Gjenta dette med plate nr.2. Disse kan du lage noen dager i forveien, oppbevar de innpakket i papir i romtemperatur.
Fyll:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5min. Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem. Kok opp vannet og løs opp gelatinplatene. Hell dette opp i kremen og bland godt. Smak til med rom, cirka 8-10 dråper.
Legg en kakebunn på et fat, sett springforma rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, trykk ned slik at man får bort hulrom langs kanten. Settes i kjøleskapet mens man lager glasur.
Glasur:
Eggehvitene piskes med melis til man får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom, cirka 8-10 dråper. Ha alt på toppen av kaken.
Etter 1-2timer i kjøleskapet, skjærer du kaken løs fra formen, og vips, så var kaken klar!
Kaken bør lages samme dagen som den skal serveres, mens bunnen og toppen fortsatt er sprø.
Dette høres godt ut, jeg vil prøve,min mann elsker Napoleonskaker
SvarSlettJa, den er veldig god :-) og den er enkel å lage :-)
Slett