søndag 28. april 2013

Regnbuekake


Regnbuekake



1-5 runde former ca 22-24 cm i diameter
Forvarm ovnen op 160 grader - varmluft



Bunnene:

500gr sukker
280 gr smør
7 eggehviter, romtemperert
600 gr mel
4ts bakepulver
3ts vaniljesukker
3dl melk
4ss maizena
8ss kokosmasse
5 forskjellige konditorfarger

Begynn med å piske smøret mykt.
Pisk så inn sukkeret til du har en fin og hvit krem
Ha i halvparten av eggehvitene, og pisk godt i to minutter
Ha i resten av eggehvitene og pisk videre i to minutter
Husk å skrap av kantene inni mellom
Bland alt det tørre sammen (utenom kokosmassen).
Sikt inn halvparten av det tørre og halvparten av melken og rør lett i det
Også har du resten av det tørre og melken
Etter at det er mikset sammen, tar du og rører inn kokosmassen med en slikkepott.
Nå er røren ferdig
Nå skal fordeles likt i 5 mindre skåler, cirka 400gr i hver skål siden røren veier cirka 2000gr totalt.
Når du har gjort dette, farger du hvor røre i hver sin farge.
Ha så rørene opp i hver sin form.
Steketiden er cirka 14-18 minutter om du bruker 22-24cm former.
Husk at du må la kakene hvile i 5 minutter i formen når de er tatt ut av ovnen.
La bunnen så avkjøle på rist, sett dem så i kjøleskapet, gjerne med plastfolie på,
slik at de kjøler seg ned og "setter seg" raskere



Kakebunnene kan godt lages dagen før du skal servere kaken.

Til kremen trenger du:

175 gr smør
300gr philadelphia ost
750 gr melis
4ss tropisk juice

Pisk sammen smør og kremost først, kremen vil bli rennende jo mer du pisker den.
Spe på med litt og litt melis. Når du har pisket inn halvparten av melisen, tar du i 4ss tropisk juice.
Ha så i resten av melisen.
Du skal få en få en myk og smidig krem som står av seg selv.
Det er viktig å ikke har i får mye melis, for da vil kremen bli altfor stiv.
Smør ett lag med mellom kver kakebunn etterhvert som du stabler de oppå
hverandre. Bruk en god slikkepott eller en spatula.




Utsiden av kaken dekkes så med krem fra bunn til topp. Det må du nok gjøre to ganger før
du har dekket hele kaken. Til slutt legger du krem på toppen av kaken. Gå over kaken en gang til med
krem, slik at du er sikker på at hele kaken er dekket med krem.
Deretter kan kaken kaken dekoreres det strøsselet du måtte ønske



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar