søndag 15. juli 2012

Skulebrød


3 1/2 dl melk
50 gr gjær
100 gr smør
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
ca 1 liter mel


Vaniljekrem
Melis og kokos


Varm melken til 37 grader,løs opp gjæren i melken.
Tilsett smeltet smør .
Ha det tørre opp i en bakebolle (eltemaskin). 
Tilsett melken og smøret, og elt deigen til en fin og fast deig.


La deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen så i to, og rull den ut til en pølse.
Del den så i passe store stykker, trill ut til boller, og trykk dem litt ned på midten. 
La bollene etterheve i 20 minutter. 


Legg så godt med vaniljekrem på hver bolle.


Stek bollene på 250 grader i 10-12 minutter.


Avkjøles på rist.


Kan serveres slik den er.....


Eller man lager en glasur av vann og melis og dypper bollen i glasuren, for deretter
å dyppe den i kokos ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar