torsdag 5. juli 2012

Mamma's rabarbrapai


Bunn:
250 gr mel
125 gr sukker
125 gr margarin (romtemperert)
1 ts bakepulver
Alt dette smuldres sammen til dets alt smøret er godt blandet inn i det tørre.


Pisk 1 egg og ha det i, dersom deigen blir tørr, ha i litt vann.


Fyll:
1/2 liter vaniljekrem
300 gr rabarbra
125 gr sukker


Når deigen er smuldres og egget er kommet i, tar du 2/3 deler av deigen og trykker den
ut i en pai form. (24cm i diameter)
Resten av deigen rulles ut til mønster på toppen (kan sløyfes)


Del opp rabarbraen i biter og ha det sammen med sukker i en kjele.
La dette trekke litt før det koker opp, tilsett så 2ss med maizena mel. Trekk kjelen vekk fra platen når du rører dette inn. Sett så kjelen tilbake på platen, og la det tykne.


Ha så vaniljekrem over bunnen og så rabarbrafyllet. 
Dersom man ønsker å bruke resten av deigen til å lage mønster, så gjør man det :)


Stekes på 175 grader i 30 - 45 minutter på nest nederste rille.


:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar