lørdag 15. november 2014

Napoleonskake






Ingredienser:
4stk frosne butterdeigsplater
1 liten boks kremfløte
5 dl vaniljekrem
Romessens
8 plater gelatin 
0,5dl vann til koking
1-2 eggehviter
1/2-1 pakke melis 

Bunn og topp: 
Legg 2 butterplater på et stekepapir  i 20 minutter, slik at de blir tint. Kjevles så ut til dobbel størrelse, prikk tett i tett med en gaffel slik at ikke deigen hever seg når de blir steikt. Stekes på 180 grader i ca 10 minutter. Med en gang de er tatt ut av ovnen, setter man en rund springform på 24cm oppå. Så får man en nøyaktig runding som passer i forma etterpå. Gjenta dette med plate nr.2. Disse kan du lage noen dager i forveien, oppbevar de innpakket i papir i romtemperatur.

Fyll:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5min. Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem. Kok opp vannet og løs opp gelatinplatene. Hell dette opp i kremen og bland godt. Smak til med rom, cirka 8-10 dråper. 

Legg en kakebunn på et fat, sett springforma rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, trykk ned slik at man får bort hulrom langs kanten. Settes i kjøleskapet mens man lager glasur. 

Glasur: 
Eggehvitene piskes med melis til man får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom, cirka 8-10 dråper. Ha alt på toppen av kaken. 

Etter 1-2timer i kjøleskapet, skjærer du kaken løs fra formen, og vips, så var kaken klar! 

Kaken bør lages samme dagen som den skal serveres, mens bunnen og toppen fortsatt er sprø. 

2 kommentarer:

  1. Dette høres godt ut, jeg vil prøve,min mann elsker Napoleonskaker

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er veldig god :-) og den er enkel å lage :-)

      Slett