søndag 20. mai 2012

Tacopai


Paibunn:


150gr (smeltet) smør
ca 3 dl hvetemel
2 ss vann


Til denne oppskriften trenger man en paiform på ca 
26cm diameter størrelse.
Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor,
eller bland alt sammen for hånd.
Kjevl ut deigen til en rund sirkel og legg den i formen.
Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
Sett formen til kjøling i minst 30 minutter.


Sett ovnen på 200 grader
For stek paibunnen i ovnen i ca 10-15minutter. Ta ut og avkjøl.


Paifyllet:
400gr kjøttdeig 
1 løk
2 paprika, gjerne i forskjellig farge
1 pose taco krydder
2dl crème fraîche
2dl revet ost


Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og finhakket
paprika. Rør inn tacokrydder og créme fraîche.
Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.
Dryss over osten og stek paien i ca 30-35 minutter,
til dets osten er gyllen.


Server gjerne paien med en klatt rømme eller créme fraîche  :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar