søndag 12. februar 2012

Sjokolade truflekake

Sjokolade tufllekake i hjerteform
Ingredienser til kakebunnen:


65 gr mel
4 egg
2 ss kakaopulver
80 gr smeltet smør
75 gr sukker

Sikt mel og kakao gjennom en sikt minst 3 ganger
Hell sukkeret og eggene i en mikser bolle, miks dette i cirka 8 minutter
Hell i mel og kakaoblandingen
Videre tilsetter du det smeltede og avkjølte smøret
Hell så røren i en kakeform (20cm) som du har dekket til med bakepapir
Stek kaken på 180 grader i cirka 25-30 minutter
La kaken avkjøle helt før du deler den i to

Sjokolade truflefylling:
450 gr mørk sjokolade (70%)
5 dl kremfløte
6 eggeplommer ( la dem være i romtemperatur en stund før du tar dem i bruk)
75 gr sukker

Varm fløten i mirkoen i cirka 2 minutter
Hell den varme fløten over sjokoladebitene og la den stå litt før du rører i det.
Sett den til sides så lenge

Eggeplommene og sukkeret heller du i en bolle som er plassert over en kjele med kokende vann
Miks dette i cirka 6 minutter
Fjern så bollen fra den kokende vannet og hell det i sjokoladesausen
Miks dette i 6-8 minutter eller til blandingen er helt avkjølt

Del kaken i to før du tar frem truflekremen
Hell 1/3 del av denne truflekremen over den nederste delen av bunnen
Legg på toppen av kakebunnen og hell over resten av truflekremen
Ha kakeformringen rundt kaken når du heller over kremen.

Sett kaken i kjøleskapet i cirka 5 minutter.


Håper det vil smake :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar