mandag 5. mai 2014

Eplekake


3 epler
3 stk egg
2 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smør (150gr)
1 dl melk
3dl mel
2ts bakepulver
1ss sukker
1ts malt kanel

Skrell eplene og del dem i skiver. Legg de i litt vann med noen dråper sitron.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smeltet smør og melk.
Ha det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen mel og bakepulver, rør det inn i kakerøren.
Smør en springform (24cm) og kakerøren, bruk en slikkepott, så alt kommer med. Legg over epleskivene (tørk av vannet).

Dryss på sukker og kanel.
Stek kaken på midterste rille i stekeovnen på 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøles på rist.
Dryss gjerne melis over kaken før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar