1pk gjær
1kg hvetemel (spelt for de som bruker det)
200 gr margarin (smeltet)
5dl melk
1ts salt
2dl sukker
1ts kardemomme
Lag bolledeigen på vanlig måte.
Dekk til bolledeigen og la den heve i ca 45 minutter.
Vaniljekrem:
1egg
4 eggeplommer
40 gr maizena
5 dl melk
80 gr sukker
1-2 vaniljestenger
Kok opp melken med splittede vaniljestenger
Egg, eggeplommer, maizena og sukker piskes sammen (ikke luftig)
Hell den varme melkeblandingen over eggeblanding, rør godt
Hell blanding tilbake i kjelen, kok opp mens det piskes godt (skal koke opp)
Hell rett over i kald bolle for avkjøling
Eller så jukser vi litt |
3ss smør
100 gr mørk sjokolade
0,5 dl kremfløte
Ta kjelen av platen og glasuren kjølne litt før du dupper bollene
opp i glasuren.
åååå.. da såg naaaaaaam ut!! trur eg må prøva meg på dei derre bollane!!
SvarSlettDei va veldig gode :) :)
SvarSlett